Savall, en el moment de rebre la Legió d'Honor de mans d'Amin Maalouf. (Foto: ACN)
Savall, en el moment de rebre la Legió d'Honor de mans d'Amin Maalouf. (Foto: ACN)
Barcelona

Jordi Savall rep la insígnia de Cavaller de la Legió d'Honor de França

El músic Jordi Savall ha estat distingit aquest dilluns amb la insígnia de Cavaller de la Legió d'Honor de França. L'encarregat de lliurar-li aquesta màxima distinció que atorga la República Francesa ha estat l'escriptor Amin Maalouf, membre de l'Acadèmia Francesa.

RedaccióActualitzat
El director d'orquestra i gambista Jordi Savall ha rebut aquest dilluns a Barcelona la insígnia de Cavaller de la Legió d'Honor de França. L'encarregat de lliurar-li aquesta màxima distinció que atorga la República Francesa ha estat l'escriptor Amin Maalouf, membre de l'Acadèmia Francesa.

Savall ha rebut la insígnia com a reconeixement a la seva feina de recuperació i revaloració de la música antiga. El músic ha destacat la importància que França dóna a la cultura en declaracions a Catalunya Música. "La República Francesa té una diferència fonamental amb molts altres estats i és que dóna molta importància a la cultura. Aquesta és una de les coses que a mi em fan il·lusió. Estar reconegut per un estat que sempre ha donat importància a la cultura em fa molta il·lusió."

L'entrega de la insígnia ha tingut lloc a Barcelona a petició del mateix Savall, que en la seva condició de guardonat podia escollir el lloc. L'acte de lliurament s'ha fet a la tarda al palau de la Generalitat i ha comptat amb l'assistència el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la cònsol general de França a Barcelona, Anne Grillo.

La Legió d'Honor, la màxima condecoració que concedeix la República Francesa, va ser instituïda per Napoleó i pretén reconèixer els mèrits eminents fets al servei de la nació a títol civil o militar.
Anar al contingut