Imatge d'arxiu de Josep Rull
Josep Rull crida a l'estat espanyol a aprofitar l'"enèsima proposta de pacte". (Foto: ACN)
Barcelona

Rull adverteix el govern espanyol que o hi ha pacte fiscal o es comença la via cap a l'estat propi

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, adverteix el govern espanyol que o hi ha pacte fiscal o es comença la via cap a l'estat propi.

RedaccióActualitzat
El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha llançat una advertència al govern espanyol de cara a la negociació de la proposta de nou finançament per a Catalunya: "El dilema està servit: o hi ha pacte fiscal o es comença la via cap a l'estat propi. O pacte fiscal o independència".

En una entrevista amb l'agència Efe, Rull ha fet una crida a l'estat espanyol a aprofitar l'"enèsima proposta de pacte" plantejada des de les institucions catalanes, en al·lusió al model de pacte fiscal aprovat pel Parlament el passat 25 de juliol, amb els vots de CiU, ICV-EUiA, ERC i l'aval parcial del PSC.

Segons la seva opinió, aquesta negociació representa per Espanya "una gran oportunitat per demostrar que Catalunya no li interessa només pels diners", ja que fins ara fa la sensació que es busca l'"asfíxia econòmica i financera premeditada" dels catalans.

Després de les primeres reaccions contràries al pacte fiscal per part del govern espanyol, Rull ha reconegut que "no ha estat un bon inici de les negociacions", però tot i així el govern de CiU vol seure a parlar "per veure si és possible un marge d'acord".  En cas que la resposta sigui "un 'no' rotund" de Rajoy, Rull ha advertit que "Catalunya estarà legitimada per obrir altres vies". Aquestes altres vies, segons Rull, conduirien a un estat propi: "El debat del pacte fiscal, com ja va avisar el secretari general de CDC, Oriol Pujol, és l'última estació coneguda en les relacions entre Catalunya i Espanya", ha remarcat.
Anar al contingut