Els cossos els han trobat en un pou natural d'una zona de penya-segats (Reuters/Francisco Javier Cruz)

Els tres cossos trobats a Mèxic són els dels surfistes estrangers desapareguts fa una setmana

Els surfistes estrangers estaven de vacances i van desaparèixer el 27 d'abril passat

RedaccióActualitzat

Les autoritats mexicanes i l'FBI han confirmat que els tres cossos trobats a l'estat de Baixa Califòrnia, a Mèxic, corresponen als surfistes que van desaparèixer fa una setmana.

Els tres joves estaven de vacances per fer surf a les platges del municipi d'Ensenada, a un centenar de quilòmetres de la frontera amb els EUA.

Els tres joves desapareguts eren a Baixa Califòrnia de vacances, per fer surf (Reuters/Jorge Duenes)

Es tracta dels germans australians Callum i Jake Robinson, de 33 i 30 anys, i del nord-americà Carter Rhoad, també de 30 anys, que van ser vistos per última vegada el dissabte 27 d'abril a Bocana de Santo Tomás, un balneari del municipi d'Ensenada.

Debra Robinson, la mare dels dos australians, va explicar a Facebook que els tres nois no van arribar a l'allotjament que havien reservat.


Moltes hores per a la identificació dels cadàvers

Més d'una desena d'efectius, entre policies estatals, agents federals, militars i experts forenses han treballat des de divendres en el rescat dels cossos del fons d'un pou natural d'una zona de penya-segats de difícil accés a tocar del Pacífic i en la seva identificació, segons han explicat diversos periodistes desplegats a la zona.

A la zona on van ser localitzats els cossos també s'hi van trobar unes tendes de campanya i una pickup blanca cremada, ha explicat Socorro Ibarra, fiscal de Baixa Califòrnia.


Els EUA recomanen no viatjar a Baixa Califòrnia

Les tasques de cerca dels cossos, en què l'FBI ha col·laborat amb les autoritats mexicanes, s'havien intensificat hores abans, l'endemà de la detenció, dijous, de tres mexicans interrogats i investigats en relació amb la desaparició dels tres surfistes.

Les platges d'Ensenada són molt freqüentades per turistes nord-americans a causa de la proximitat amb la frontera. Aquest municipi és considerat més segur que el conjunt de l'estat de Baixa Califòrnia, un dels més violents de Mèxic, arran de la presència de grups criminals.

La cerca dels cossos s'havia intensificat aquest divendres, l'endemà d'interrogar tres detinguts (Reuters/Jorge Duenes)

Baixa Califòrnia és un dels set estats mexicans als quals el Departament d'Estat dels Estats Units aconsella als seus ciutadans que reconsiderin la decisió de viatjar-hi, a causa de la presència del crim organitzat i del risc de segrest. Els altres són Chihuahua, Durango, Guanajuato, Jalisco, Morelos i Sonora.

Aquesta recomanació de "Reconsiderar viatjar" és el segon nivell d'alerta, per sota de "No viatjar", que el Departament d'Estat aplica a sis estats: Colima, Guerrero, Michoacán, Sinaloa, Tamaulipas i Zacatecas.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsMèxicAustràlia
Anar al contingut