La cantant nord-americana, en un concert de la seva actual gira mundial, a Austràlia, el passat febrer (Europa Press/AAPIMAGE/DPA)

Taylor Swift sorprèn amb un disc doble a "The Tortured Poets Department", on canta al desamor

La ruptura de la seva relació sentimental amb l'actor Joe Alwyn marca les lletres del nou àlbum de la cantant nord-americana

Marc PratsActualitzat

Cop d'efecte de Taylor Swift, un més. Tal com va anunciar al febrer als Grammy, l'exitosa cantant nord-americana ha publicat aquest divendres el seu onzè disc, "The Tortured Poets Department", ja conegut com a TTPD. Els setze temes que configuren el nou treball, però, no ho són tot

La cantant de Pensilvània, de 34 anys, ha anunciat per sorpresa que l'àlbum tenia una segona part, The Anthology, amb 15 cançons més, a part de les ja anunciades. Aquest s'ha convertit, doncs, en el treball més llarg de la seva carrera.

En total, dues hores de música nova: 31 cançons en un disc de caràcter nostàlgic, amb marcades referències a poetes, cantants i celebritats d'aquest segle i del passat. La cantant l'ha gravat amb el seu productor habitual, Jack Antonoff --del grup Bleachers--, i amb Aaron Dessner --membre de The National--, i compta amb col·laboracions com la de Florence & The Machine.

Resolt el misteri del 2

Un doble àlbum del qual ha anat donant detalls amb comptagotes i del qual no ha sortit ni tan sols un single previ.

Això sí, com ja és habitual en ella, Swift ha llançat diverses pistes per als seus fans a través de vídeos curts, de codis QR col·locats en diverses ciutats del planeta o d'una instal·lació efímera en un centre comercial de Los Angeles. El denominador comú de la campanya, el número 2.

I finalment, s'ha resolt el misteri del dos: el disc ha estat doble.

Les cançons estan clarament marcades per la ruptura de la cantant amb l'actor Joe Alwyn, després de sis anys de relació. De fet, les lletres del disc estan farcides de directes i indirectes cap a ell, començant pel primer single del disc, "Fortnight" --tema en el qual col·labora el raper Post Malone--, passant per "My boy only breaks his favorite toys" i acabant per "So long, London", inspirada en l'època en què va viure amb Alwyn a la capital britànica.


Taylor Swift també ha inclòs referències a qui va ser la seva següent i fugaç parella, Matty Healy, líder de la banda The 1975, en cançons com "The smallest man who ever lived" o "Guilty as sin". El seu actual company sentimental, el jugador de futbol americà Travis Kelce, també s'intueix en el penúltim tema del disc, "The alchemy".

A més, entre les noves pistes hi ha quatre cançons extres exclusives, que només s'han publicat en les edicions en vinil del disc. Són "Black dog", "The albatross", "The manuscript" i "The bolter".


Filtració dos dies abans

El disc es va filtrar a internet 48 hores abans que es publiqués. Les setze cançons senceres de TTPD van començar a córrer per les xarxes sense que Swift ni ningú del seu equip fes cap comentari al respecte.

Les quinze cançons restants sí que s'han mantingut en secret fins al moment del llançament oficial.

Amb el nou disc ja publicat, la cantant començarà el tram europeu de la seva gira "The Eras Tour" el 9 de maig a París. En total seran mig centenar d'actuacions, amb parada a Madrid els dies 29 i 30 de maig i final a Londres el 20 d'agost.

La gira, a escala mundial, acabarà al Canadà al mes de desembre.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut