El fins avui secretari general de Ciutadans, Adrián Vazquez, dijous en un acte del Forum Europa (EFE/ Chema Moya)

PP i Cs no aniran junts a les eleccions i el fracàs del pacte fa dimitir Adrián Vázquez

El trencament de les negociacions amb el PP per concórrer plegats a les catalanes i les europees força la dimissió del secretari general de Ciutadans

RedaccióActualitzat

El Partit Popular i Ciutadans han trencat les negociacions per concórrer plegats a les eleccions catalanes del 12 de maig i les europees del 9 de juny. 

El fracàs de les negociacions amb el PP ha acabat amb la dimissió del secretari general i també eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez, que havia liderat les converses amb el PP. Vázquez feia un any que ocupava el càrrec de secretari general i presideix la comissió d'Assumptes Jurídics del Parlament Europeu

Després de l'anunci d'avançament electoral a Catalunya que va fer el president Aragonès el passat 13 de març, PP i Ciutadans havien obert una negociació a correcuita per explorar les possibilitats de presentar una candidatura conjunta el 12 de maig. Feia més d'un mes que negociaven presentar-se plegats a les europees. 

Els populars havien posat com a condició que la candidatura es presentés sota les sigles del PP. El líder de Cs, Carlos Carrizosa, havia mostrat de forma reiterada la seva oposició a què Ciutadans quedés diluït dins les sigles del partit d'Alberto Núñez Feijóo. 

Aquest divendres, poques hores abans de la reunió del Comitè Nacional de Ciutadans, Carrizosa ha tornat a mostrar el seu rebuig a la integració amb el PP. 

Una posició oposada a la del secretari general del partit, Adrián Vázquez, que ahir va assegurar que havia arribat "el moment d'un front ampli" per les catalanes i les europees. Vázquez va demanar a altres membres del partit que deixessin de "mirar-se el melic".

Finalment, Ciutadans ha difós un comunicat aquest migdia en què s'assegura que les direccions nacionals de Ciutadans i PP lamenten "la impossibilitat d'haver pogut arribar a un acord satisfactori per a totes les parts". Afegeixen que el context actual "exigeix mesures excepcionals". 

El PP atribueix el fracàs de les negociacions a "les tensions internes que viu" Ciutadans. 

Després de l'anunci del trencament, Adrián Vázquez ha presentat la seva carta de dimissió on assegura que no pot oferir el seu compromís "a una causa en la qual no creu". Per això, decideix "fer un pas al costat i posar el càrrec de secretari general a disposició del partit".  

 

ARXIVAT A:
CsPPEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut