L'incendi a la residència de Madrid es va declarar en una habitació de la primera planta
Madrid

La residència on van morir 3 dones en un incendi tenia bloquejades les sortides d'emergència

La Policia Municipal de Madrid troba greus deficiències al sistema contraincendis de l'equipament concertat, que havia passat dues inspeccions l'any 2023

La residència de gent gran de Madrid on diumenge es va declarar un incendi que va causar la mort de tres dones tenia les sortides d'emergència bloquejades.

És el que recull l'acta de la Policia Municipal de Madrid, que ha avançat la Cadena SER i que descriu greus deficiències de seguretat a la residència concertada, on hi havia 39 residents. 

Policies i equips d'emergència davant de la residència (EFE/Emergències Madrid)(EFE/Emergencias Madrid)

Es dona el cas que la residència de gent gran Juan XXIII, ubicada al districte de Moncloa-Aravaca, havia passat dues inspeccions els mesos d'abril i agost de l'any passat.
 

Dues portes bloquejades i boca d'incendis sense pressió

En arribar a la residència, els agents van trobar dues portes d'emergència de sortida a l'exterior bloquejades. També van deixar constància que no hi havia llums d'emergència a les habitacions i que el polsador d'alarma no funcionava

A més, els equips d'emergències es van trobar que la boca d'incendis de la primera planta, on es van originar les flames, no tenia pressió i la mànega no expulsava aigua.

Segons els Bombers, la boca d'incendis no funcionava perquè no tenia corrent i han dit que això no hauria passat si hagués estat connectada a un quadre elèctric independent en lloc del quadre general de l'immoble. 

Els agents expliquen que, per poder entrar a l'habitació on es va originar l'incendi, hi van haver d'accedir per la terrassa i van forçar la persiana i la finestra corredissa

L'incendi a la residència de Madrid ha causat la mort de tres dones (EFE/Rodrigo Jiménez)

L'oposició reclama transparència

Un dels partits a l'oposició a l'Ajuntament de la capital espanyola, Més Madrid, ja ha reclamat al govern municipal del PP que posi a disposició les actes, els expedients i els informes dels serveis d'emergència.

La seva portaveu, Rita Maestre, ha avançat a la SER que demanaran la compareixença del regidor de districte i dels responsables del govern autonòmic amb l'objectiu de "depurar responsabilitats" i que "cap cas de negligència quedi impune". 

 

ARXIVAT A:
IncendisComunitat de Madrid
Anar al contingut