Jéssica Albiach tornarà a ser la cap de llista dels Comuns (ACN/Mariona Puig)

Jéssica Albiach, proclamada candidata dels Comuns a les eleccions catalanes del 12 de maig

La cap de llista fa una crida a obrir "una nova època" després d'una "legislatura de tràmit"

La líder dels Comuns al Parlament i coordinadora de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, serà la candidata de la formació a les eleccions catalanes del 12 de maig.

L'executiva del partit ha validat la seva candidatura després que hagi estat l'únic nom que s'ha presentat a les primàries i que hagi rebut 1.057 avals per liderar els Comuns als comicis. Com que no tenia competència, no s'ha hagut de sotmetre a votació, i ha quedat "automàticament proclamada".

En una intervenció oberta a l'inici de l'executiva, Albiach ha donat les gràcies per la confiança i ha posat en valor el paper del grup al Parlament la legislatura passada.

De cara al 12M, la candidata ha subratllat que a Catalunya "s'ha de restituir el futur i no el passat", dies després que el cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, fes una crida a "restituir la presidència il·legalment destituïda pel 155".

La líder dels Comuns ha dit que cal "obrir una nova època" després d'una legislatura que considera que ha estat "de tràmit" i que s'ha destacat "pels incompliments del govern i per la trencadissa amb Junts".


Sense acord amb Podem

Jéssica Albiach va anunciar dimecres passat en una roda de premsa a Montcada i Reixac la seva intenció de tornar-se a presentar com a cap de llista dels Comuns. El seu anunci pràcticament va coincidir amb el de Podem, que també va anunciar la seva cap de llista per a les eleccions catalanes: Conchi Abellán.

Sembla, però, que les dues formacions no repetiran la coalició electoral dels últims anys. En tot cas, és el més probable després de les declaracions d'uns i altres.

Albiach va dir fa uns dies que les negociacions anaven "amb retard" i estaven "en via morta". Tenen fins al 30 de març per comunicar una possible aliança electoral, però els Comuns asseguren que no aixecaran el telèfon i que, en tot cas, esperen la trucada de Podem i de Conchi Abellán perquè proposin les condicions d'una possible coalició. Però Abellán ja els ha respost que "la trucada l'han de fer ells" i no pas Podem.

 

ARXIVAT A:
En comúJéssica AlbiachEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut