Un estudi anterior havia calculat la intel·ligència d'alguns dinosaures a partir del nombre de neurones
Un estudi anterior havia calculat la intel·ligència d'alguns dinosaures a partir del nombre de neurones
Catalunya nit

Els dinosaures no eren tan llestos: tenien la intel·ligència d'un rèptil i no la d'un simi

Nous indicis assenyalen ara que la seva capacitat cognitiva era propera a la de cocodrils o llangardaixos i que assimilar-los als micos és desproporcionat

RedaccióActualitzat

Els dinosaures eren menys llestos del que es pensava. Segons un estudi internacional de paleontologia en què ha participat l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafonttenien més aviat la intel·ligència d'un rèptil i no la d'un simi, com s'havia publicat.

Una altra recerca difosa l'any passat afirmava que els dinosaures carnívors, com el tiranosaure, tenien un nombre elevat de neurones i que, en alguns hàbits concrets, podrien assemblar-se als macacos.

Aquella investigació comptava el nombre de neurones per calcular la intel·ligència. Una tècnica que, segons els autors d'aquesta nova recerca, "no és gaire fiable" perquè "si no entenem encara quina relació hi ha entre el nombre de neurones i com funciona la capacitat cognitiva, no podem aplicar aquest mètode".

La nova investigació planteja estudiar la morfologia dels dinosaures per calcular-ne la intel·ligència (PxHere)

Ara, aquest nou estudi publicat a la revista The Anatomical Record desmenteix les conclusions de l'anterior.

"La intel·ligència dels dinosaures s'havia sobreestimat. L'estimació del nombre de neurones d'aquests animals era menor."

L'equip de paleontòlegs assegura que els dinosaures tenien un comportament més semblant al dels cocodrils o els llangardaixos actuals. Ara bé, matisen que això no els fa inferiors, sinó simplement diferents.

"Els cocodrils no són estúpids. Tenen un gran ventall de comportaments, però són diferents dels simis o els ocells. La idea d'aquest estudi és demostrar que els T-Rex no són estúpids, tot i que es comportin de manera semblant als cocodrils." 

En qualsevol cas, per poder aprofundir més en la capacitat cognitiva d'aquestes espècies, els investigadors plantegen estudiar altres aspectes, com l'anatomia del seu esquelet o els rastres fòssils que s'han pogut localitzar.

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut