El PP deixa la seu de Génova, esquitxada pels casos de corrupció

L'Audiència Nacional investiga el suposat pagament de la reforma de l'edifici amb diners de la caixa B de Bárcenas

Actualitzat

El PP deixarà la seu del carrer Génova, a Madrid. Aquest dimarts, Pablo Casado ha fet un cop de timó i ha marcat territori davant dels qui, des de dins del partit, han qüestionat el seu lideratge i el culpen dels mals resultats a les eleccions de diumenge.

Els populars deixaran la seu central de Madrid en plena investigació de l'Audiència Nacional per la seva reforma, que segons algun sumari relacionat amb Bárcenas es podria haver pagat amb diners provinents de la corrupció. Casado assegura que vol allunyar-se dels anys de corrupció del PP:

"Canviarem la seu nacional del Partit Popular d'ubicació, perquè considero que no hem de seguir en un edifici la reforma del qual s'està investigant aquesta mateixa setmana als tribunals. No ens ho podem permetre més amb el calendari judicial que ve."


L'Audiència Nacional jutja el suposat pagament de 888.000 euros per a la reforma de l'edifici que provenien, presumptament, de la caixa B del partit que ha portat l'extresorer Luis Bárcenas al banc dels acusats.

Casado també ha anunciat la convocatòria d'una convenció nacional a la tardor i ha reafirmat la seva aposta pel centre polític després del mal resultat de la formació a les eleccions catalanes. Ha defensat que el projecte del PP és "de centredreta moderat i transversal", tal com va expressar en la moció de censura de Vox contra Pedro Sánchez, en un clar trencament amb Santiago Abascal.

El president popular diu que, tot i els resultats d'aquestes eleccions, continua confiant en Alejandro Fernández com el seu home fort a Catalunya i assegura que no pot assumir responsabilitats, com la dimissió, per uns resultats autonòmics.

La notícia coincideix amb les crítiques de Cayetana Álvarez de Toledo, pròxima a José María Aznar, a Pablo Casado, a qui culpa d'aquests mals resultats a Catalunya.  La cap de llista del PP per Barcelona al Congrés diu que Casado ha renunciat al constitucionalisme i ara ho ha pagat.

Les crítiques d'Álvarez de Toledo a Casado són les més dures i clares però no les úniques dins el partit. Alguns recorden que, amb Casado de president, hi ha hagut mals resultats no només a les catalanes, sinó també a les últimes generals i a les basques. I l'únic bon resultat, a Galícia, de la mà de Núñez Feijóo, un baró sovint crític amb Casado i per a molts l'alternativa a presidir el partit.

Els populars ocupen l'edifici del número 13 del carrer Génova de Madrid, prop de la plaça Colón, des del 1983, quan Alianza Popular el va llogar. Des del 2006 el partit el té en propietat. El va comprar a Mapfre per 37 milions, segons consta de manera oficial.

ARXIVAT A:
PPCorrupcióPablo CasadoCayetana Álvarez de ToledoAlejandro Fernández
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut