Gerard Piqué, en una imatge d'arxiu (Álex Zea/Europa Press)

El compte de l'empresa de Piqué on rep comissions de la Supercopa, bloquejat per la justícia

La jutgessa que investiga la corrupció a la Federació de Futbol a l'època de Rubiales adopta aquesta mesura cautelar a petició de la Fiscalia en considerar que les comissions són "legalment controvertides"

RedaccióActualitzat

La jutgessa que investiga la corrupció a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) durant cinc anys ha demanat el bloqueig d'un compte de l'empresa Kosmos, propietat de l'exjugador del Barça Gerard Piqué, com demanava la Fiscalia del cas.

La magistrada de Majadahonda considera que les quantitats rebudes per l'empresa en concepte de comissió en la contractació de la Supercopa a l'Aràbia Saudita del 2019 són legalment controvertides.

Segons la interlocutòria, amb el bloqueig del compte es vol aturar l'ingrés periòdic que encara rep l'empresa, en concepte de prima d'èxit.

La jutgessa explica que la mesura persegueix que l'entitat saudita Sela Company Sport continuï "fent els ingressos que corresponguin, com s'ha fet fins ara", però s'impedeix que Kosmos Football pugui disposar de les "quantitats referides" amb l'objectiu d'assegurar eventuals responsabilitats civils en el procediment.

El contracte sobre la Supercopa és un dels que investiga la magistrada, que l'octubre del 2022 ja va sol·licitar auxili judicial a les autoritats del Principat en la recerca de dades sobre un compte bancari del FC Andorra --participat majoritàriament per Piqué-- a l'entitat Mora Banc.


Rubiales, citat el 29 d'abril

En la interlocutòria dictada ara, la magistrada recorda que l'empresa Kosmos és una de les investigades pels presumptes delictes de corrupció en els negocis, administració deslleial i blanqueig de capitals, i que en la causa s'investiga el contracte entre la RFEF, Kosmos i Sela Company Sport "per negociar la celebració de la competició de la Supercopa a Aràbia Saudita, de data 11 de setembre del 2019".

Aquesta decisió té lloc pocs dies abans que declari al jutjat com a investigat l'expresident de la federació Luis Rubiales, que està citat per al 29 d'abril en el marc d'aquesta causa, en què també s'investiguen una sèrie de possibles irregularitats en contractes vinculats a l'RFEF quan ell estava al capdavant de l'ens federatiu. 

 

ARXIVAT A:
Gerard PiquéLuis Rubiales
Anar al contingut