Els Mossos confirmen que l'home tenia antecedents per maltractament, entre d'altres (3Cat)

Detingut un home a Salt per ferir l'exparella i trencar l'ordre d'allunyament

La dona està ingressada a l'Hospital Josep Trueta de Girona, amb pronòstic menys greu

Redacció / ACNActualitzat

Un detingut a Salt, al Gironès, per haver ferit l'exparella, de qui tenia una ordre d'allunyament. Els Mossos van arrestar l'home, de 38 anys, al mateix pis on s'estava produint l'agressió contra la dona, de 37.

Segons fonts policials, els fets van passar dijous cap a un quart de vuit del matí quan la policia va rebre la trucada d'un familiar de la víctima que alertava que estaven agredint la dona a casa seva. 

Els agents hi van anar i l'home els va rebre amb una confessió dels fets. El detingut els hauria assegurat que l'havia assassinat. La víctima tenia diverses ferides i el SEM la va poder estabilitzar i traslladar a l'Hospital Trueta de Girona.

Segons confirmen fonts hospitalàries, continua ingressada en aquest centre i té un pronòstic considerat menys greu.

El detingut té nombrosos antecedents per maltractament en l'àmbit de la llar, lesions i trencament de condemna.
 

Què cal fer en situacions de violència masclista?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant una agressió es pot trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a serveis com les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD) o els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

 

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclistaMossos d'Esquadra
Anar al contingut