Aragonès avisa Sánchez que, si no negocia un finançament singular, no hi haurà nous acords 

Aragonès ha recordat que ERC sempre ha dit que només es podran tancar nous acords aquesta legislatura "si es van complint els anteriors".

RedaccióActualitzat

El president Pere Aragonès ha volgut respondre la negativa de La Moncloa i als que puguin dir que el finançament singular és "impossible i inconstitucional", dirigint-se especialment al PSOE i al PP.

Aragonès ha recordat que també van dir que serien impossibles que els indults, la reforma del Codi Penal i l'amnistia. "Catalunya no entén d'impossibles", ha assegurat durant l'esmorzar informatiu d'Europa Press.


Reclamació al PSC

Pere Aragonès ha insistit que el PSC hauria de donar suport "ni que sigui una vegada" a un finançament singular, "si diu que defensa els interessos de Catalunya".

Aragonès assegura que el PSC "sempre té la dicotomia de defensar els interessos de Catalunya o els del PSOE" i que "normalment el PSC decep".

I si el PSC recrimina que ERC vulgui "privilegis", Aragonès ha dit que no demana "cap avantatge", sinó que "és una qüestió de justícia".

Declaracions del president quan d'aquí un mes, el 26 d'abril, començarà la campanya de les eleccions al Parlament.


"Negociació de tu a tu"

El president ha volgut deixar clar que no negociarà amb altres territoris de l'Estat, sinó que vol una negociació bilateral entre el govern català i l'espanyol.

Ha advertit que "amb una negociació multilateral no hi haurà acords aquesta legislatura".


Defensa del finançament singular

Aragonès ha reivindicat, davant d'empresaris i mitjans de comunicació de Madrid, que "l'economia catalana va molt bé", però també que cal "seguir creixent" i que, per això, cal resoldre el dèficit fiscal, que s'executin les inversions en infraestructures clau i també el finançament singular, perquè "Catalunya recapti els impostos i administri tots els recursos que genera com a país".

 

 

ARXIVAT A:
Finançament autonòmicPere Aragonès
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut