L'actriu Anne Hathaway en una imatge d'arxiu
L'actriu Anne Hathaway en una imatge d'arxiu (Europa Press/Efren Landaos)

Anne Hathaway denuncia que la van fer enrotllar amb 10 actors per triar-li parella en un film

L'actriu desvela com eren els "testos de química" de Hollywood fa uns anys

RedaccióActualitzat

Moviments com el Me Too han començat a canviar certes pràctiques entre les bambolines de Hollywood, pràctiques que abans es consideraven normals, però que en sortir a la llum pública han tacat la indústria del cinema.

L'actriu Anne Hathaway, de 41 anys, que està en plena promoció de la seva nova pel·lícula "The idea of you", ha confessat en una entrevista a V Magazine una d'aquestes pràctiques dels anys 2000, que avui semblen increïbles. 

Ara, amb més de 20 anys de carrera a les espatlles i un Oscar a millor actriu de repartiment per "Els miserables", Hathaway, se sent lliure de criticar les "proves de química" a què Hollywood la sotmetia en els seus inicis, quan s'endinsava en el món de la interpretació. 


Prova de química o abús?

La seva carrera estava llavors en plena efervescència i un dia, durant un càsting --sense revelar de quina pel·lícula--, va haver de passar pel mal tràngol d'haver de fer un petó a deu homes, un darrere l'altre, davant l'atenta mirada dels directors de càsting: "Va ser fastigós."

"Es considerava normal demanar a un actor que s'enrotllés amb altres actors per comprovar si hi havia química entre ells."

I pitjor encara. Li van dir que ella ja tenia el paper, però tocava escollir el paper masculí. Li van dir que vindrien deu nois. "No et fa il·lusió enrotllar-te amb tots?".  

Tot i ser jove, era "terriblement conscient" de com era de fàcil arruïnar la seva carrera si l'etiquetaven de "difícil", així que admet que va fer veure que li semblava bé i va continuar. 

"Vaig pensar que la rara era jo, perquè no em venia gens de gust fer-ho. Em va semblar fastigós. No era un joc de poder, ningú intentava fer-me mal. Eren altres temps i ara som més conscients d'aquestes coses."

Anne Hathaway, posant amb la seva estrella de Los Ángeles
Anne Hathaway va haver de fer petons a una desena d'homes en un càsting (Europa Press/ Ringo Chiu)

Ara, com a protagonista i productora d'aquesta comèdia romàntica que s'estrenarà el 2 de maig a Prime Video, ha aprofitat per canviar el procés de càsting del protagonista masculí.

I una cosa tenia clara: no li calia morrejar-se amb una colla d'adolescents per triar l'actor.

A "The idea of you", Hathaway interpreta una dona divorciada d'uns 40 anys, amb una filla adolescent, que s'enamora d'un cantant famós 16 anys més jove que ella. 

"Vam demanar a cadascun dels candidats que escollís una cançó que pensés que agradaria al seu personatge i que posaria per fer ballar el meu personatge. Jo estava asseguda en una cadira, com si haguéssim arribat de sopar. Havíem de posar una canço i ballar junts."

Així va ser com va triar Nicholas Galitzine per al paper, perquè, a més de cantar i tocar la guitarra, va enamorar a tothom que estava present a l'audició. Galitzine, de 29 anys, va escollir una cançó d'Alabama Shakes i quan van començar a ballar, explica, va saltar l'"espurna".

Anne Hathaway va protagonitzar "Princesa por sorpresa" el 2001, però va saltar a la fama als 17 anys, amb la segona part del film, el 2004. Durant la dècada del 2000 va assumir diversos papers que han marcat la seva carrera, com el d'Andy Sachs a "El diable es vesteix de Prada" del 2006.

ARXIVAT A:
Violència masclistaCinema
Anar al contingut