El director de teatre Ramón Paso en un assaig de l'obra 'Jardiel enamorado'
El director de teatre Ramón Paso en un assaig de l'obra 'Jardiel enamorado'

Acusen el dramaturg Ramón Paso d'agressió sexual a 14 dones

La Fiscalia de Madrid va portar el cas als jutjats per uns fets que haurien passat entre el 2018 i el 2023 durant càstings amb el director teatral i les dones

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Madrid ha acceptat a tràmit una denúncia contra el dramaturg Ramón Paso per un delicte d'agressió sexual a 14 dones d'entre 18 i 25 anys, segons ha avançat 'El País'

La denúncia la va presentar la fiscalia de Madrid la setmana passada i acusa el director de teatre d'agressió sexual (en alguns casos de forma continuada) i també dels delictes d'assetjament sexual, contra la integritat moral i de coaccions.

Amb l'obertura de diligències, ara la magistrada haurà d'estudiar el cas durant la fase d'instrucció en què s'investigarà Ramón Paso. 

Les denunciants acusen Paso d'agressió en els càstings en què participaven el director teatral entre el 2018 i el 2023.

L'advocada Luisa Estévez Martínez, que representa les 14 dones, va aportar a la Fiscalia proves documentals dels fets denunciats, informes pericials que corroboren la versió de les víctimes i informes psicològics.

Després de conèixer la denúncia de la Fiscalia de Madrid, fonts properes al dramaturg van informar que s'havia reunit amb els seus assessors legals i no van donar més detalls.

L'última obra de Paso, suspesa

En el moment de la denúncia, Ramón Paso tenia en cartell l'obra 'Jardiel enamorado' al teatre Infanta Isabel de Madrid. Però ja no hi és.

Cartell de l'obra 'Jardiel enamorado' al teatre Infanta Isabel de Madrid
Cartell de l'obra 'Jardiel enamorado' al teatre Infanta Isabel de Madrid (EFE/Esther Muñoz)

La productora Lola Teatro i els actors Pepe Viyuela, Sergio Otegui i Rafa Ramos van decidir la setmana passada suspendre definitivament l'obra després de l'acusació al director.

Per la seva banda, la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) ha reclamat a les institucions públiques i privades del món de la cultura "mesures exemplars" per impedir situacions de violència masclista.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut